The guitar
Gitaren zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zowel akoestisch als elektrisch. Een combinatie van deze twee is ook mogelijk : Akoestisch-elektrisch, semi-akoestisch. Niet te vergeten de solidbody, in de volksmond plank genoemd omdat deze (elektrische) gitaar geen klankholte heeft.
Over de diverse gitaren en hun geschiedenis zijn vele boeken geschreven , en het internet heeft ongelofelijk veel informatie te bieden.

Ben je absoluut beginner? Dan kun je kiezen voor een beginnerspakket , dat veelal bestaat uit: een gitaar (elektrisch of akoestisch), een opberghoes, soms een lesboek en/of stemfluit of stemapparaat. Kies je voor de electrische gitaar, dan zit er dikwijls een klein versterkertje bij. Kids kunnen, afhankelijk- van lichaamslengte en/of leeftijd- vooruit met 'n 2/4 of 3/4 model.

Probeer vooraf vast te stellen: Budget? Wat wil ik? Is dit lastig, dan kunnen we altijd een helpende hand bieden en indien gewenst hierbij passend advies geven. Gevorderden weten (dikwijls) voldoende, maar ook voor hen geldt: Laat je keuze voor een instrument niet alleen leiden door het uiterlijk van de gitaar, maar selecteer ook op sound en de vraag: Hoe voelt het instrument in jouw handen? Speel je een specifieke stijl? Of speel je allerlei stijlen? Dit zijn belangrijke overwegingen. Zeker als je een kostbaar instrument wilt aanschaffen.